Петък,

US танковете не дойдоха на "Ново село"

От: Администратор -
A
A
A

Бронираната техника пристигна с влакове, ученията почват другата седмица

Прословутите американски танкове, които се очакваха на база "Ново село", не дойдоха. През уикенда приехме цялата бронирана техника на американската армия, която ще участва в предстоящите военни учения. Сред нея обаче не са петте танка, за които бе съобщено, че ще дойдат. Това заявиха пред "Стандарт" източници от Военна полиция в Сливен.

Именно местната дирекция на Военната полиция обезпечаваше транспортирането на техниката, която пристигна на гара Зимница с влакове. Късно през нощта бронетранспортьорите и бойните машини на пехотата заминаха за база "Ново село", която се намира само на 20 км от жп гара Зимница.

"Дори не се налагаше да спираме движението по пътищата. Всичко стана безупречно, защото пазехме тайната за пристигането на техниката до последно", похвалиха се офицери от Военна полиция. Така в момента бронираната техника вече е на базата и се подготвя за участие в ученията, чийто старт е идната седмица.

В момента на базата се провежда учение с участие на военни полицаи. Другата седмица пък започват две обучения, едното е на сухопътни войски, а в другото ще участват подразделения от морската пехота на САЩ.

По традиция морските пехотинци избират "Ново село" като едно от най-добрите места за тренировки на рейнджърите, които са на пряко подчинение на президента на САЩ. Освен американски бойци в ученията ще участват българи, румънци и англичани.

Общо 70 съвместни учения между България и САЩ са планирани тази година, а по-голямата част от тях са именно на "Ново село".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички