Урок по родолюбие за кап. Петко Войвода

Урок по родолюбие за кап. Петко Войвода | StandartNews.com

"Стандарт" ще заведе наследница на революционера при шестокласници в Пловдив

Урок по родолюбие за капитан Петко Войвода ще имат шестокласници в Пловдив в навечерието на 3 март. По инициатива на "Стандарт" за революционера ще говори една от наследниците му - Пенка Генева. Пред 12-годишните момчета и момичета от пловдивското училище "Алеко Константинов" в сряда тя ще разкаже за живота и борбите на Петко Кирков Каракирков - Капитан Петко Войвода. Това ще е един от над 10-те урока по родолюбие, организирани в цялата страна от "Стандарт" в навечерието на 3 март. Първият бе във Видин миналата седмица. А в останалите градове ще бъдат днес, утре и вдругиден.

По повод националния празник 3 март учениците и учителите от пловдивското училище "Алеко Константинов" провеждат Декада по родолюбие. От 22 февруари до 2 март малки и големи съпреживяват по различен начин важни исторически събития, свързани с героични битки и нелеката съдба на защитниците на Отечеството, научават интересни факти за бойното кръщение на Самарското знаме.

Най-малките ученици от 2 клас участват в състезание под надслов "Аз обичам България и родния език". Петокласниците пък пишат есета тема "Какво е за мен 3 март", а шестокласниците участват в интерактивен урок по родолюбие "Бързо, лесно и успешно". Те ще поднесат цветя на паметника на кап. Бураго, под чието командване на 16 януари 1879 г. е освободен от русите гр. Пловдив. Седмокласниците работят по два проекта - "Боят на Шипка" и "Трети март", свързани с изучените от тях литературни произведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай