Уникална история! От захвърлено бебе до световен шампион

Поставя световен рекорд в дисциплината хвърляне на копие

Уникална история! От захвърлено бебе до световен шампион | StandartNews.com

Фатима Уайтбред е отличен пример за вдъхновяваща история, която показва, че няма невъзможни неща. Тя се измъква от калта и постига световен рекорд в хвърлянето на копие, за да докаже, че надежда винаги има.

Само още няколко часа и тя щеше да умре, преди да е започнала да живее. Крещи, мята се, бори се за живота си, но е само на 3 месеца и битката изглежда обречена. Само че там някъде в търбуха на машината, наречена съдба, малко колелце се завърта и успява да задвижи по-голямото колело, а то от своя страна активира целия механизъм.

3-месечната Фатима Уайтбред оцелява и се възползва от дадения ѝ шанс, за да изживее един смислен и изпълнен с победи живот. Тя постига световен рекорд в дисциплината хвърляне на копие, а в края на миналата година получи цялостно признание за бляскавата си спортна кариера. 62-годишната англичанка бе удостоена с приза за вдъхновение "Хелън Роласън" на церемонията по връчването на наградите на BBC за Спортна личност на годината за 2023 г. Фатима е точно това – вдъхновение.

За легендарната спортистка критичният момент идва само няколко дни след като се е родила. Тя е изоставена от майка си в празен общински апартамент в Северен Лондон само три месеца след като се е родила. Съсед чува как в жилището до него бебе плаче от сутрин до вечер, а писъците му отслабват с всеки изминал час.

Мъжът проявява гражданска съвест и сигнализира службите, които намират болно и полумъртво от глад и жажда новородено. Момиченцето е спасено от лекарите и е пратено в социален дом, където е принудено да осъзнае всички трудности на това да си сам-самичък на света.

Пред социалните се явява кипърка от турски произход и заявява, че най-сетне е готова да се грижи за своето чедо. Но тя взима Фатима само за да я захвърли в друг дом, където условията са много по-лоши. Един ден майката се появява с трима мъже и настоява да вземе дъщеря си, за да я отведе в чужбина.

Съдбата отново е на мястото си и праща на важната среща социална служителка, която е вътрешно убедена, че детето ще стане жертва на трафик на хора и ще бъде използвано по най-нечовешки начин. Тя забранява това пътуване, а години по-късно световната шампионка ще признае, че една вечер е била изнасилена от приятел на майка ѝ и преживеният ужас никога не ще напусне съзнанието ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай