Ултраси ще съдят Волен

Ултраси ще съдят Волен | StandartNews.com

София. Фен клубът на "Левски" - "София-Запад", ще заведе дело срещу Волен Сидеров. Причината е сигнал до МВР, изпратен от "Атака", в който се посочва, че стотина ултраси на "Левски" от "София - Запад" щели да дойдат на протеста с бомбички от минимум, бронз и сачми.

В сигнала се твърди, че се подготвят платени провокации, целта на които е да се постигнат кървави сблъсъци по време на протестите в София, а след това да бъде обвинена "Атака". За целта са уговаряли водачите на агитката от "Люлин" и "Надежда", които трябвало да съберат 500 човека. Те щели да се разделят на 2 големи групи и да чакат допълнителен инструктаж на 2 отправни точки: градинката пред Народния театър "Иван Вазов" и втора точка - градинката до храм "Св. Седмочисленици".

Според атакистите водачите на агитките им е казано, че се търсят 100 човека, които ще получат много голяма сума пари, за да направят провокация. Към тях имало и условие да се снабдят с тениски на "Атака" и да бъдат облечени с тях по време на безредиците. "Този сюжет е доста стар и изтъркан", обяви председателят на клуба на привържениците на "Левски - София Запад" Антон Калчев. "Участвали сме в този филм, но този път ще мине без нас. Каквото и да стане - виновните са все "София - Запад". Но сега да си търсят някой друг", коментира той. "Събрахме членовете си и им казахме да стоят далеч от протестите. Повечето дори не излизат от кафенето ни и от спортната зала зад ИСУЛ. Там има камери. Снимаме се, за да не стават грешки", обясни Калчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай