Украински актьор с изповед за Зеленски. Какво каза за президента

Егор Крутоголов вече близо месец преживява войната от първо лице близо до столицата Киев

Украински актьор с изповед за Зеленски. Какво каза за президента | StandartNews.com

Популярният украински актьор Егор Крутоголов вече близо месец преживява войната от първо лице близо до столицата Киев. За силата на един народ, който се бие за свободата си и какво е да споделяш една сцена с Володимир Зеленски, разказва Асен Манасиев. 

20 дни след началото на войната в Украйна, животът на един човек, разсмивал милиони в страната си, вече изглежда съвсем различно. Въпреки това, той не губи своята надежда и чувство за хумор. Той е Егор Крутоголов – един от най-популярните комедийни актьори в Украйна. Играл редом с Володимр Зеленски, днес е на фронтовата линия и помага, с каквото може за свободата на своята Украйна.   

“В момента се намирам съвсем близо до Киев. Не мога да ви кажа къде точно, защото все пак сме във война. Постоянно около нас летят ракети, падат бомби – чуваме ги всеки ден. За съжаление, започваме да свикваме с този начин на живот”, разказва Крутоголов пред Нова.

“Вече не бягаме след всяка експлозия, не се крием в подземията. Научихме се дори да разпознаваме звука на ракетите, които изстрелва нашата армия, от този на ракетите, които летят към нас. Всичко се случва много бързо и трудно можем да реагираме навреме. Докато чуеш самолета, вече имаш само 2 секунди. Само преди няколко дни, ракета се разби на 800 метра от нас – това беше най-силната експлозия, която съм чувал”, казва още той и допълва, че в последните дни “агресията, с която напада руската армия се увеличава”.

“Ударите им зачестяват”, казва актьорът, “но чуваме и виждаме усилията на нашата армия да ги отблъсне. Всеки ден се молим за нашите момчета. Боже, тези хора спасяват животите ни, за сметка на своите. Преди 24 февруари, никой не си е представял, че имаме толкова силна и мотивирана армия. Мислех си, че след ден-два руските танкове ще са пред домовете ни и това ще е краят”. 

Именно силата и куражът на украинската армия са това, което обединява цял един народ, казва Крутоголов. “Не знам дали може човек да свикне с войната, дори след повече от 20 дни. Но когато виждаш, че армията ти те пази, някак се чувстваш поне малко в безопасност”.

“В последните дни много си мисля за филма с Брус Уилис „Петият елемент”. Накрая на филма, той събира петте стихии и побеждава. При нас стана същото, събрахме петте елемента – единството ни, езикът ни, куражът ни, решимостта ни и нашият президент. Когато всичко това се обедини в едно, тогава се ражда непобедима сила”, споделя актьорът.

Егор е един от хората, които най-добре познават украинския президент Володимир Зеленски. Двамата се запознават на сцената преди десетилетие в комедийното телевизионно шоу – КВН, в Москва. Играят заедно и в Украйна. 

“Той и неговият екип направиха собствено шоу – „Квартал 95”. Беше страхотно шоу, в което прекарахме заедно две години”, спомня си Крутоголов.

“След това пътищата ни се разделиха. Може да се каже че станахме конкуренти – постоянно имаше съревнование между нас. Спряхме да си говорим. Но! В момента, в който този ужас започна, аз бях един от първите хора, които казаха – аз подкрепям напълно моя президент! Защото той не избяга, когато войната започна. Той не се скри. Той не изостави мен, моите деца, моето семейство. Не ни предаде на окупаторите. Аз никога няма да забравя това! Това, че преди сме били конкуренти и че сме имали своите неразбирателства, няма никакво значение. Той има пълната ми подкрепа, защото това е човек на честта”, казва още Крутоголов. 

В последните дни Егор и неговата комедийна трупа, също дават своя принос. Макар че не участват активно в отрядите за защита на населението, тяхната задача е не по-малко важна в този труден момент. 

“Нашата трупа се включи и в помощните групи. Шофьорът ни всеки ден кара с бус провизии на войниците, ние плетем камуфлажни мрежи. Всеки от нас се опитва да помогне както може”, казва актьорът и споделя, че е готов да се присъедини към сънародниците си на бойното поле. 

Войната така и не успява да свали усмивката от лицето на актьора и днес той има само една мечта. “Както казваше Мартин Лутър Кинг – имам мечта! Ще дойде денят, в който отново ще обикаляме нашата мирна страна. Ще прегърнем нашите братя и сестри в Донецк и Луганск. Ще плуваме свободно във водите около Крим. Ще построим отново наша родина, въпреки че руският звяр отхапа много парчета от нашата земя. А целият свят ще ни помогне да го направим, както е и сега”, споделя Егор Крутоголов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай