Украинка в Холивуд впечатли Зеленски. Реакцията

Мила Кунис не остава безучастна към съдбата на своите сънародници

Украинка в Холивуд впечатли Зеленски. Реакцията | StandartNews.com

Мила Кунис е родом от Украйна. Макар че тя и семейството ѝ от много години живеят в САЩ, актрисата не остава безучастна към съдбата на своите сънародници. Тя и съпругът ѝ Аштън Кътчър решиха да помогнат на украинските бежанци, които бягат от войната в Украйна, като направиха щедро дарение от три милиона долара.

Освен него обаче холивудската двойка стартира кампанията Stand With Ukraine на GoFundMe, която има за цел да събере 30 милиона долара за Flexport и Airbnb - две организации, които активно работят на място, предоставяйки незабавна помощ на тези, които най-много се нуждаят от това. 

Активните действия на Мила Кунис и Аштън Кътчър станаха причина лично президентът Володимир Зеленски да похвали усилията, които полагат.

44-годишният украински президент проведе видео разговор със знаменитата двойка в неделя, 20 март, за да обсъди настоящата ситуация, тъй като броят на украинските бежанци нарасна до над 3.2 милиона, според последните данни на ООН.

"Кътчър и Кунис бяха сред първите, които откликнаха на нашата трагедия. Вече събраха 35 милиона долара за Flexport и Airbnb, които са в помощ на украинските бежанци. Благодарен съм за подкрепата им. Впечатлен съм от тяхната решителност. Те вдъхновяват света", написа украинският президент в своя Twitter акаунт. 

Въпреки многото средства, които успяха да съберат, Кунис казва, че работата им все още не е приключила. Тя моли хората да не спират да даряват, защото все повече бежанци имат нужда от помощта и подкрепата на целия свят, пише "Лайфстайл.бг".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай