Уилям стана патрон на любима организация

Принцът за втори път ще се съюзи с „London's Air Ambulance“

Уилям стана патрон на любима организация | StandartNews.com

Принц Уилям стана патрон на благотворителна организация, близка до сърцето му, предадоха от „Daily Mail“. Той ще представя „London's Air Ambulance“. Основана през 1989-а, тя предоставя спешни въздушни медицински услуги в британската столица.

Уилям е бивш пилот, работил за „East Anglian Air Ambulance“ в продължение на 18 месеца между 2015-а и 2017-а.

„Негово кралско височество лично е ставал свидетел на въздействието, което службите за спешна помощ оказват на пациенти с критични наранявания“, гласи официалното изявление от Кенсингтън.

Принцът ще си партнира с организацията за втори път. През 2019-а Уилям бе патрон на специалната кампания на „London's Air Ambulance“ по случай 30-я й юбилей. През януари същата година той посети здравното заведение „Royal London Hospital“, където се срещна с клиницисти, парамедици, пилоти и различни членове на екипажа и се качи за едно кръче в хеликоптера на болницата. През ноември той се появи на официалната гала вечеря на организацията. Персоналът въодушевено го нарече „един от тях“.

„За нас е чест, че херцогът на Кеймбридж избра да стане наш патрон, след като ни опозна миналата година. Той наистина разбира нашата работа и е напълно наясно, че всяка секунда е от значение при извънредна ситуация“, коментира главният изпълнителен директор на „London's Air Ambulance“ Джонатан Дженкинс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай