Уилям и Кейт подготвят Джордж за тежестта на короната

Малкият принц ще навърши 8 години на 22 юли

Уилям и Кейт подготвят Джордж за тежестта на короната | StandartNews.com

Принц Джордж, трети в линията на онаследяване на британския трон, ще навърши 8 години на 22 юли. Но въпреки крехката възраст, родителите му, херцозите на Кеймбридж, вече са започнали да го подготвят за бъдещето му: живот на отговорности и задължения, с тежестта на короната.

Момчето се запознава с понятието малко по-малко, което му позволява да се интернализира от най-ранна възраст, без да му отнема възможността да води нормален живот през растящата си възраст. Принц Уилям и Кейт Мидълтън правят всичко възможно това да се случи, съобщава списание „Венити Феър“, предава БГНЕС.

Според Робърт Лейси, автор на „Битката при братята“, „намерението на Уилям като баща е да даде на сина си„ нормално семейно възпитание“, позволявайки на монархията „да остане актуална в съвременните условия“. Нещо, с което двойката се съгласява и работи ежедневно, така че малкия да не се отклонява от пътя си, без да престава да се наслаждава на детството си или да превръща въпроса в нещо основно.

От друга страна, експертът по британски кралски особи Кати Никол уверява американските медии, че принц Джордж се третира по различен начин от братята си в определени моменти. Кралицата, принц Чарлз и Уилям провеждат събрания заедно с него, без други членове на семейството. По този начин карат Джордж да осъзнае бъдещето си като монарх и да се научи отсега нататък как да действа.

„Уилям не е казал на света как и кога е разкрил страхотната новина на сина си. Може би един ден Джордж сам ще ни разкаже историята. Но някъде около седмия рожден ден на малкото момче, през лятото на 2020-а, се смята, че родителите му са влезли в по-големи подробности за това какъв би бил животът на принца, с бъдеще на кралската „служба и дълг“, пише Лейси във второто актуализирано издание на книгата си.

Това разкритие би означавало, че внукът на Елизабет II не е знаел, че ще стане крал, когато през 2019-а се появява на семейния портрет, на който са застанали преките наследници на британския трон, редом с кралицата. В него участва невинен 6-годишен принц Джордж заедно с баща му принц Уилям, дядо му принц Чарлз и прабаба му кралица Елизабет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай