Ученик от Лясковец: Трябваше да подпишем наредба

Ученик от Лясковец: Трябваше да подпишем наредба | StandartNews.com

Лясковец. „Мина наредба, която трябваше да подпишем, да не ходим там, защото било опасно. Аз не съм го виждал никога този човек. Никой не прие на сериозно тези предупреждения, защото никой не го познава и не знае, че е такъв човек. Всички ходеха пак там да играят". Това разказа ученик от "Максим Райкович" в Лясковец по повод заканите на Петко Петков.

 

„Говореше се, че той е заплашвал децата, особено по-малките, защото са вдигали шум долу на игрището", обясни момчето и уточни, че не е чувал директни заплати от Петков, а е научил за заканите от наредбата.

 

Психично болният отдавна е създавал проблеми на Община Лясковец, каза кметът Ивелина Гецова. „Това е една фамилия, която непрекъснато пише жалби до някаква институция. По-голямата част от случаите жалбите ги пишеш майката", каза още тя.

 

От декември миналата година Петков е отправял заплахи към учениците, стана ясно от Гецова.

 

„Години наред няма нито жалби, нито сигнали, подавани срещу него от негови съграждани. Аз си го обяснявам с това, че той поддържа много ограничени контакти", добави кметът на Лясковец. Тя защити в ефир директора на училището и обяви, че неговите действия са били „адекватни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай