Ученик бие в час, учителката - пас

Ученик бие в час, учителката - пас | StandartNews.com

Хасково. Седмокласник насини съученичка в димитровградското СОУ „Васил Левски" по време на час пред погледа на учителката си.

Потърпевша е 13-годишната Нели Янева, а за насилието над нея сигнализира майка й Валентина. Насилието в клас станало на 16-ти май малко след контролна.

По нареждане на преподавателката по български език и литература Росица Георгиева две от момчетата трябвало да съберат работите на останалите. Нели не успяла обаче своевременно да предаде работата си, понеже в този момент получила астматичен пристъп. Заради здравословните си проблеми момичето ползвало помпичка от години.

Само заради това, че не е отреагирала навреме, Нели получила юмрук от съученика си. Вместо да реагира обаче учителката заявила, че ще им гледа сеира и останала безучастна в ситуацията.

След като случаят бил изваден на светло от майката на удареното момиче, 13-годишният бияч се разкаял и си признал, че е посегнал. Учителката Георгиева обаче отрича подобен инцидент да е ставал в нейния час.

От ръководството на училището също няма все още ясно становище за инцидента, въпреки, че учениците от 7"А" свидетелстват за случката. 

Обстоятелствата около побоя се разследват и от Инспектората по образование в Хасково още повече, че се оказва, че тормозът над 13-годишната Нели от съучениците й бил системен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай