Участник смая Билалов след 20 години чакане

Димитър Ганчев показа много добри знания

Участник смая Билалов след 20 години чакане | StandartNews.com

След над 20 години желание да участва в „Стани богат“, Димитър Ганчев най-после седна в стола срещу Михаил Билалов и показа много добри знания.

„Той е управител на собствена фирма за проектиране на строителни конструкции. Сърцето му бие в такт 9/8, защото е влюбен в народните танци, и знае над 100 различни хора. Не може да живее без рок музика и обича да кара ски в Алпите“. Така го представи водещият, предаде vihrogon.bg.

„Идвам тук след над 20-годишно желание да бъда участник в „Стани богат“ и да стоя на този стол“, каза участникът.

Той отговори без проблеми на първите пет въпроса, а шестият бе:

„Кое е най-дългото от тези разстояния?“ – „Видин – Бургас“, „Русе – Кърджали“, „София – Варна“ или „Добрич – Петрич“. Той поразсъждава, показвайки добри географски познания и правилно посочи последния вариант.

„Каква религия са изповядвали Ксеркс I и Фреди Меркюри?“, бе седмият въпрос, а опциите бяха „Будизъм“, „Юдаизъм“, „Зороастризъм“ и „Индуизъм“.

Димитър призна, че не знае на Ксеркс религията, но е чувал за тази на рок музиканта и посочи „Зороастризъм“, което бе вярно.

Осмото питане бе: „Кое животно е част от градския герб на Мадрид, Берлин и Берн?“

Вариантите Лъв, Еднорог, Мечка и Прилеп не улесниха участника и той прибегна до първия си жокер – „Помощ от публиката“. Половината от аудиторията в студиото го насочи към мечка, той се съгласи и това бе правилния отговор.

След това проектантът реши да заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Тук въпросът бе изненадващо лесен за него:

„Кой от европейските клубни турнири по футбол е създаден най-скоро?“

– КНК, Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите.

Участникът каза, че нямало да се разсърди дори това да е въпрос за 100 лева, тъй като се интересува от европейски футбол,. След това разказа кой турнир от кога е и посочи отговор D, който бе верен.

10-ият въпрос за 5000 лева бе „Кой е съсечен в резултат на заговор от най-малко 60 предатели, а по тялото му са нанесени точно 23 удара с нож?“

– Платон, Юлий Цезар, Цал Калоян или Александър Македонски. Димитър се насочи веднага към Юлий Цезар но реши да се подсигури с жокер „50:50“.

Останаха Юлий Цезар и Цал Калоян. Той маркира първоначалното си предположение и това бе правилен избор.

Така Ганчев стигна до въпрос за 10 000 лева:

„Какво си поръчва всеки път героят на Брус Уилис във филма „Хъдсън Хоук“?“ – Портокалов сок, Блъди Мери, Мартини или Капучино?

Проектантът реши да звънне на приятел, свой съученик от осми клас, който го насочи към Блъди мери. Оказа се обаче, че верният отговор е капучино.

Така Ганчев си тръгна с 3000 лева от предаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай