Тв звездата готвач Гордън Рамзи не глези децата си

Търси им работа, но не ги взима при себе си

Тв звездата готвач Гордън Рамзи не глези децата си | StandartNews.com

Децата му пътуват в икономическа класа в самолета

Шеф-готвачът Гордън Рамзи, чийто капитал се оценява на 191 млн. долара, е добре известен с това, че не позволява на децата си да му се качват на главата, но много хора смятат, че е отишъл твърде далеч, “помагайки“ им да си търсят работа. А това е така, защото Гордън е забранил на своите четири отрочета – 17-годишната Матилда, 19-годишните Джек и Холи и 21-годишната Меган, да го молят да ги вземе на работа при себе си.

Сам милионерът си признава: „Аз съм суров, честен и ще им помогна да се издигнат. И това е всичко, дявол да го вземе. Често ми се сърдят за праволинейността и честността, но не ми пука за това „нежно“ поколение“. И добавя: „Това е все едно да не наемам никого. Не искам персоналът да говори, това е детето на Рамзи, трябва да се съобразяваме. Искате да сте в този бизнес? Моля – ходете при друг шеф-готвач, научете се на нещо ново и се върнете с него, за да станете най-добри в този бизнес.“

Тв звездата и съпругата му 44-годишната Тана Рамзи чакат своето пето дете – но таткото твърдо отстоява позицията си, че децата не трябва да се глезят.

За неговото отношение към възпитанието той попада под обстрел на медиите преди две години, когато признава, че той и жена му летят винаги в първа класа, докато децата им – в икономическа.

„Аз се придържам към този принцип. Мисля, че на деца на 5, 6 и 7 години не им трябват големи места в самолета, за да седят в първа класа и да се занимават със своите iPad - казва той и добавя. - Обичам да мисля какво ще направя с парите си, когато се приземя, отколкото да плащам хиляди долари за децата в първа класа“.

По-рано Рамзи е заявявал, че няма да остави никакво наследство на отрочетата си, тъй като той и Тана искат те да тръгнат по свой собствен път.

„Те нищо няма да наследят и това не е, защото съм лош баща. Просто не искам да ги разглезвам – казва той. – Единственото, с което мога да се съглася, е те да получат 25-процентен депозит за жилище, но не и цялата сума.“

И добавя: „Никога не са ме вълнували парите. Те не са ми приоритет и това се отразява върху възпитанието на собствените ми деца“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай