Сряда,

Турчин изплати жилище на спасител

От: Администратор -
15398
Турчин изплати жилище на спасител
A
A
A

Старозагорецът Стоян извадил от басейн падналото дете на комшията

Богато турско семейство се отблагодари на българин, който спаси живота на дъщеричката им. Комшията доизплати жилищен кредит на Стоян Колев и половинката му Ева от Велико Търново. Чуждите благодетели поискали анонимност, тъй като смятали, че добрите дела не трябва да се афишират. Благодарните търновци обаче разказаха за огромния жест на своите нови приятели, съобщава в. "Борба".

Всъщност пътищата на болярката Ева и заралията Стоян се преплитат преди 8 години в Истанбул. Именно в турския мегаполис двамата се запознават, а по-късно любовта между тях пламва. Стоян решава да учи в старата ни столица и се мести под Царевец. По-късно двамата теглят 50 000 лева кредит, за да купят свой дом, в който да свият семейното гнездо. Вноските обаче били тежки и Стоян и Ева едва смогвали да ги покрият. На следващата година родителите на Ева подарили на влюбените романтична екскурзия до мястото, на което се запознали. Стегнали куфарите и отпътували за Истанбул. Втората им екскурзия до южната ни съседка се оказала преломна точка в живота им. "На третия ден от престоя там бяхме отишли на басейна в хотел, за да се радваме на последните слънчеви лъчи. Случайно забелязах, че едно малко момиченце, което бягаше след друго дете, падна в басейна точно пред мен. За секунда дори не се замислих и скочих във водата да го извадя. Беше около 2 метра дълбочина и щеше да се удави, ако не се бях намесил. Извадих го. Дойдоха родителите на детето, които бяха изплашени до смърт", разказа Стоян.

Майката на момиченцето се оказала българка от Велинград, женена за турчин. Двете семейства се сприятелили и дори след завръщането на Ева и Стоян продължили да поддържат връзка. Това лято турското семейство било поканено на гости в дома на търновците и чужденците дошли. За 10 дни обиколили забележителностите на града и случайно подочули, че на Стоян ще му е трудно да събере месечната вноска по кредита. Те разпитали Ева каква част от заема имат да доизплащат и след като се прибрали в Турция, превели цялата оставаща сума за жилището. Ева не могла да повярва на благородната постъпка и звъннала на съпругата на турчина, която отговорила, че животът на детето им е безценен и това е техният подарък за извършеното добро.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички