Тунел се срути на АМ "Струма", скален къс рани работник

Тунел се срути на АМ "Струма", скален къс рани работник | StandartNews.com

Благоевград. 46-годишен работник пострада при срутване на тунел от строителството на ЛОТ-2 на автомагистрала "Струма" край град Кочериново, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал към 03.30 часа тази нощ в дясната тръба на пробиваните тунели край квартал "Левски" на град Кочериново. При съединяването на пробивите, които се извършват от двете страни на тръбата, от тавана се откъснала земна маса. Тя затрупала намиращия се там 46-годишен Салих К., който е от село Смолево северно от град Якоруда. Скален къс е паднал върху ръката му.

Към 04.00 часа пострадалият работник е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с премазана дясна ръка. По данни на този етап има откъснати два пръста на дланта. В момента се очакват изследванията и консултация с ортопед, след което пострадалият работник най-вероятно ще бъде транспортиран в София.

Лявата тръба на тунела, гледано откъм Кочериново, е пробита, инцидентът е станал в дясната.

Пострадалият при срутването тази нощ на тунел от ЛОТ-2 на АМ "Струма" край град Кочериново работник бе транспортиран за "Пирогов", предаде БГНЕС. 

"Пострадалият е бригадир, същият има откъснати пръсти, фрактура на ръката и крака, инцидентът е станал при укрепване, свлякла се е глина", каза пред БГНЕС гл. инж. Бойко Иванов. Той се оплака, че над 3 часа на пострадалия работник не е оказана специализирана медицинска помощ. В 7.15 часа тази сутрин затрупаният бе транспортиран с линейка на ЦСМП-Благоевград за УМБАЛСМ "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай