Събота,

Цял живот съм бил Дон Кихот, не намерих Сервантес

От: Failed to load user -
A
A
A

Великият архитект на Вселената и моята жена усещах всеки ден до мен. Това призна в емоционално интервю пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов. В предаването "120 минути" той сподели за най-тежките моменти, които е имал в клиниката в Германия.

"Тя неотлъчно седеше всеки божи ден до мен. Неотлично - за това казах благодаря и много. Едва издържа и тя, защото е тежко да боледуваш с болния наравно. Неволята на съпругите, чиито мъже са болни е същата каквато е на болния. Тя преживя всичко наравно с мене", казва Рашидов за съпругата си.

И допълва:"Имаше мигове, в които усещах, че тя иска да си почине, да дойде до София за два-три дена. Но не го направи. Каза: ,,Няма да те оставя сам''. И така с мене. Велика жена. Преоткрих я. Понеже ме пита какво се променя. Променя се всичко. Променя се филосифията за живот". "Изведнъж така в един момент душевното равновесие се балансира, след като ти съобщят, че може да се подобриш и да бъдеш добре. Рязко усещам, че не мразя хора, които съм мразел. Просто една част ми станаха рязко безразлични – никаква стойност няма и емоционално се натоварвам. Друга част съжалявам и трета част аз виждам, че няма нужда да бъда Дон Кихот. Защото цял живот без да искам съм бил един Дон Кихот, да се боря с вятърни мелници, а съм искал непрекъснато да съм Сервантес. Не можах да намеря Сервантес", разказва още министърът на културата.

Цялото интервю вижте - ТУК!

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички