Цветанов: България е оазис на престъпността

Цветанов: България е оазис на престъпността | StandartNews.com

Русе. Цветан Цветанов определи България като „оазис на организираната престъпност”. Вътрешният министър обяви още, че законодателството на други страни е по-строго от българското.

Поводът за констатациите му бяха осъдените на смърт двама българи, пренасяли амфетамини в Малайзия.

„Всичко, което трябва, сме предприели. Това, което мога да направя като призив към тези млади момчета и момичета, които излизат извън страната и смятат, че могат да осъществят трафик или престъпна дейност, или да източват пари с фалшиви кредитни карти, е да знаят, че законодателството във всяка една от държавите, които посещават, е много по-строго, отколкото в България" каза МВР шефът.

Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни, подчерта Цветанов.

За да подплати думите си с конкретни примери, той припомни, че за обвинения за банкови сметки или фалшиви кредитни карти в чужбина се получават осъдителни присъди в рамките на няколко месеца, и то ефективни, докато у нас са условни или пробация.

На национална среща за борба с трафика на хора в Русе, където бе Цветанов,  стана ясно, че за първата половина на годината у нас са регистрирани 337 жертви на трафик на хора. От тях жените са 296, като почти всички са били подложени на сексуална експлоатация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай