Цонев отхвърли обвиненията на Танов

Цонев отхвърли обвиненията на Танов | StandartNews.com

София. Председателят на бюджетната комисия и на временната комисия за проверка по случая "Мишо Бирата" Йордан Цонев (ДПС) отхвърли обвиненията на бившия шеф на митниците Ваньо Танов, че има фирми, които източват ДДС.

 

По-рано днес Танов заяви пред Нова ТВ, че разполага с разговори, уличаващи Цонев в притежаване на фирми, на които са възстановявани огромни суми ДДС. Депутатът управлявал дружествата чрез подставени лица.

 

"Твърденията на Ваньо Танов не отговарят на истината", отговори по-късно Цонев със съобщение от пресцентъра на ДПС. "Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности", заявява Цонев.

 

"Благодаря за поканите, отправени към мен от различни медии, да отговоря на обвиненията, но аз не възнамерявам да участвам в каквито и да е медийни дебати с лице, разследвано от всички институции в страната – прокуратура, следствие, включително и нарочна парламентарна комисия в Народното събрание, оглавявана от мен. Съветвам бившия директор на Агенция "Митници", ако има нещо спрямо мен, да го отнесе към компетентните органи. В противен случай ще се срещнем с него в съда", посочва още Цонев.

 

Добавя, че му предстои среща с Танов в комисията по случая "Мишо Бирата", където ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия. "Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия", се казва в съобщението на Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай