Цацаров отрече връзка на "Бг Уотъргейт" и изборите

Обвинител № 1 напомни, че МВР министърът упражнява контрол върху СРС-та

Цацаров отрече връзка на "Бг Уотъргейт" и изборите | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли коментарите, че резултатите от проверката по т. нар. "Български Уотъргейт" са били съобразени с факта, че се намираме в предизборна кампания.

Той категорично отказа да коментира политическите изявления, последвали доклада за незаконно подслушване в МВР.

Цацаров заяви, че не е изненадан от политическите интерпретации, направени след неговото изявление в понеделник. Той коментира, че ако прокуратурата трябва да се съобразява с подобни политически реакции, това означава да не си свърши никога работата. И подчерта, че до тук повдигнатите обвинения - не са всичките.

Сотир Цацаров категорично отказа да влиза в диалог с партийните функционери. Като реплика на казаното от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, дали ако даден прокурор не си свърши работата, то главният прокурор трябва да бъде санкциониран затова, Цацаров се насочи към Закона за СРС, където точно е оказано, че вътрешният министър упражнява контрол върху СРС-тата.

Обвинител номер едно не се ангажира с никакъв краен срок затова кога ще приключи проверката по същество. Каза, че прокуратурата е в зависимост от работата на експертите и приоритет за нея продължава да бъде възстановяването на изтритите файлове, които трябва да дадат отговор на въпроса, подслушвани ли са били незаконно президентът, еврокомисар Кристалина Георгиева, политици и бизнесмени, предаде БНР.

Индиректно Сотир Цацаров потвърди, че подобни мобилни автомобили, с каквито са смята, че са били извършени нерегламентираните подслушвания, са били купени в България след 2009-а година.

Бившият главен прокурор Борис Велчев поздрави наследника си на поста Сотир Цацаров за работата по сигнала с незаконното подслушване. „В този ден ми се иска да поздравя ръководството на прокуратурата, главния прокурор, градска прокуратура за работата им в последните дни," заяви Велчев.„Изключително много ценя усилията, професионализма, резултатите и нагласата им," допълни той, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай