Цацаров командирова Светлозар Костов в СГП

Ако говориш за смяна на конюнктурата, значи си работил за предна конюнктура, каза обвинител № 1

Цацаров командирова Светлозар Костов в СГП | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров командирова шефа на Специализираната прокуратура Светлозар Костов в Софийската градска прокуратура до приключването на делото "Октопод".

Заповедта идва в отговор на твърденията на Костов от деня, когато не бе избран на конкурса шеф на Апелативната спецпрокуратура, че се правят опити да бъде отстранен от мегаделото "Октопод".

"При тази заповед трудно някой може да каже, дори самият г-н Костов, каквото и да си мисли той, че някой се опитва да го отстрани от делото "Октопод". Хайде да не политизираме чак толкова нещата", каза Цацаров за БНР.

Превръщането му от прокурор-фаворит в проверяван обвинител Костов свърза с промяната в прокуратурата и в държавата. Главният прокурор обаче е категоричен: "Не приемам терминологията на колегата. Той говори три пъти за смяна на конюнктурата. Ако говориш за промяна в обстановката или за възникване на конюнктура, ще се замисля. Но ако говориш за смяна на конюнктурата, значи преди това си работил за една предна конюнктура", подчерта обвинител номер едно.

"Гарантираният ангажимент по делото "Октопод" не освобождава Костов от функциите му на шеф на спецпрокуратурата", каза още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай