Трябва ли да се срамува Елизабет ІІ и от какво?

Изпадала е в няколко неприятни ситуации, които със сигурност иска обществото да забрави

Трябва ли да се срамува Елизабет ІІ и от какво? | StandartNews.com

Има пет смущаващи факта от живота на Елизабет ІІ, които тя несъмнено иска да бъдат забравени. Кралицата е смятана за строг владетел, уважаващ традициите и правилата, има силна репутация и иска всички да последват примера й. И все пък и тя има няколко издънки. През 95-те си години е изпадала в няколко неприятни ситуации, които със сигурност иска обществото да забрави, припомнят британски медии, цитирани от БГНЕС.

Не е плащала данъци

Тя беше обвинена в укриване на данъци и прехвърляне на милиони в офшорни компании на Бермудите, докато хиляди нейни поданици са бездомни и спят по улиците.

Използва властта в полза на дъщеря си

В началото на 21 век дъщеря й, принцеса Ан, беше глобена с 500 паунда, защото кучетата й нападнаха две деца. Хората възприеха присъдата като недостатъчно наказание и обвиниха кралицата, че се е намесила, за да облекчи съдбата на дъщеря си.

Един провален син

Принц Андрю е наричан най-скандалната фигура в кралското семейство. Той спечели лоша репутация в миналото, когато медиите съобщиха, че води порно актриса у дома си, а най-големият скандал дойде наскоро, свързвайки го с Джефри Епстийн и секса с малолетни.

Неизвестен мъж влезе в спалнята на Елизабет

Макар Бъкингамският дворец да е известен като място, където е невъзможно да се влезе, сигурността не е най-силната му страна. През лятото на 1982 г. охраната проспа проникна на територията на двореца на мъж, успял да се покатери по стената и тръбите до спалнята на кралицата. Нападателят стана медийна звезда с интервюта, в които разказа в каква нощница е била облечена кралицата и какво е правила в онзи момент.

Нещастна баба

Принц Хари и съпругата му Мегън шокираха обществеността през 2021 г., когато в интервю за Опра Уинфри разкриха, че са изправени пред расистки обиди в кралския дворец, како и пред редица други несправедливости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай