Трима разпитани и пуснати за убития Георги (ОБЗОР)

Трима разпитани и пуснати за убития Георги (ОБЗОР) | StandartNews.com

Не е ултрас, ходил е на 4 мача в живота си, твърдят приятелите му

Убийството на 16-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата градина продължава да държи в шок съучениците му. Липсата на информация поражда различни версии, които напоследък стават все по-противоречиви. Тиражираната от МВР в сряда като най-вероятно хипотеза за саморазправа на футболни ултраси вече изглежда малко вероятна. Отново се търсят лични мотиви. Все още няма заподозрени и задържани за убийството, което пък засилва всевъзможните догадки.

---
Георги е намушкан с нож от момче, което учи в съседна гимназия. Тази мълва се носеше днес сред съучениците му в Националната търговско-банкова гимназия. Деветокласникът Георги Игнатов бе открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни по обед. Момчето е убито с един удар от нож в областта на сърцето.
Според ученическата мълва приятелката на Георги му била изневерила с убиеца, но може и просто да са се харесвали, колебаят се съученици. За сметка на това са сигурни, че са искали просто да го сплашат с ножа. Според съучениците му е било инцидентно намушкване, което обаче е завършило фатално за жертвата. Съмненията върху въпросното момче от съседната гимназия паднали, след като то

не се появило в училище няколко поредни дни

след случилото се. Съучениците си помислили, че е задържано. По неофициална информация, младежът бил издаден от собствената си сестра. Името му обаче остава неизвестно. Според източници на Нова телевизия обаче разследващи са разпитали момчето, с което Георги е имал спор за момиче, но то е освободено заради липса на доказателства. На практика заподозрян за убийството още няма.
Все още в публичното пространство се въртят и други версии - като тази, че двама близнаци са замесени в убийството на 16-годишния Георги. Тя обаче засега не се потвърждава. Момчетатата са разпитани веднага след убийството и също толкова бързо са освободени заради липса на доказателства за тяхно участие в престъплението, съобщава Нова телевизия. Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в сряда, че убийството може да е извършено от футболни фенове. Тя каза още, че в хода на разследването и след разпитите на близките на ученика е отпаднала версията за личен или любовен мотив за убийството. Часове преди това в изявление пък главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че версията за личен мотив се оформя като водеща. От МВР призоваха за съдействие и информация всеки, който е бил в парка на 2 юни между 10 и 12 часа на обяд.

Мрачни, тъжни и потиснати бяха и днес съучениците на Георги в Националната търговско-банкова гимназия. Повечето от тях не желаеха да говорят за случилото се. Намираха се и такива, които казваха само хубави думи за Георги. "Винаги весело и усмихнато момче! Много спокоен и не беше център на внимание, не изглеждаше и конфликтна личност. В компанията му са добри момчета", коментираха някои съученици. Те бяха категорични, че версията убийството да е станало след спречкване на футболни фенове, е повече от несъстоятелна. "Георги бил привърженик на "Левски", но е ходил на 4 мача в живота си", твърди приятелият му Александър пред бТВ. Тези версии, които обикалят медиите, че бил ултрас, че ходил да драска със спрейове това са неверни неща", категоричен е Александър. Той не може да си обясни случилото се. "Георги

на никого нищо лошо не е направил, не е дължал пари

Който и да го е направил, не мога да разбера защо", недоумява приятелят му. Константин, вторият човек след приятелката му Лора, който видял тялото му в парка, също не иска да повярва на случилото се. "Георги е най-разбраното, смирено момче, което съм познавал. Душата на компанията", казва Константин. Той, Георги и Лора имали среща без конкретен повод. "Когато отидох, всичко беше приключило. Линейката дойде точно след сирените", казва Константин." Ако Георги имаше някакъв проблем, ако някой го беше заплашил, щеше да ни каже", категоричен е Константин.
Твърдението, че футболни фенове са убили 16-годишния Георги в Борисовата градина е удобно за МВР, заяви пред Нова телевизия Ели Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици. "Аз съм изумена, че Бъчварова лансира подобна теза с цялата отговорност, която носи един министър, и то 24 часа след това престъпление. Сутринта, още преди тя да съобщи това нещо, ми казаха, че има убито момче и МВР ще използва тази теза. МВР отчаяно се нуждае от нова вълна на изстъпления и насилие между футболните клубове. Няма убит човек на футболен мач, за да се говори така за футболните фенове", заяви още Ваташка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай