Трети донор от Сливен спасява човешки животи

Трети донор от Сливен спасява човешки животи | StandartNews.com

Сливен. Тази нощ от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен е подаден донор за експлантация на органи, съобщи във вторник сутринта изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. Близките на 41-годишен мъж, получил мозъчен кръвоизлив, дали съгласие за експлантацията. В 3 часа през нощта пациентът е кондициониран и е транспортиран до столичната болница "Лозенец", откъдето е пристигнал специален екип, обясни д-р Петров.

Това е третата донорска ситуация в сливенската болница за тази година, което прави града на първо място в страната по брой на донори.

Имаше и два донорски случая, при които близките не са дали съгласие, обясниха от лечебното заведение. Ръководството на болницата изказва своите съболезнования на близките на пациента и изразява голямата си благодарност за изключително трудното, но благородно, решение, с което ще бъдат спасени човешки животи. В края на октомври тази година община Сливен даде наградата "Милосърдие" на майката, дала съгласието си дъщеря й да стане донор и да спаси трима души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай