Трети ден опашки от камиони на Дунав мост

Трети ден опашки от камиони на Дунав мост | StandartNews.com

Трети ден продължават километричните опашки от камиони на граничен пункт „Дунав мост". Причината е, че от 1 декември заплащането на пътни и винетни такси за тежкотоварните превозни средства става само чрез ПОС-терминал, съобщава "Дарик".

Колоната от камиони, която се извиваше по международния бул. „България" тази сутрин, бе дълга около десетина километра.

„От 19.00 ч. вчера се наредих на опашката и не знам кога ще мина. Имам карта, пътувам из цяла Европа и я ползвам, където се налага. Сега транспортирам за Румъния детски играчки от Атина. Ако знам, че на Свищов работи фериботът, щях да мина от там", каза Никола Андреев, шофьор на камион.

Друг негов колега, който пътува за Русия, обясни, че чака от 15 часа. „Някои колеги не са подготвени и нямат карти. Но не е само това - мостът се ремонтира от румънска страна, което допълнително забавя преминаването. Няма лошо да се плаща с карта, но да сложат повече терминали, които да работят. Всеки курс ми е около месец, подготвен съм за дълъг път, но излишно си губим времето. Идват празници и искам да се прибера при семейството си", обясни мъжът.

Някои от шофьорите посочиха, че с изчакването на опашката нарушават графиците на работното си време.

Георги Иванов, който пътува от Русе за Румъния, обясни, че някои от шофьорите се пререждали, което водело до конфликти помежду им, тъй като всички били изнервени от дългото чакане.

От митницата информираха, че камионите се обслужват на три трасета. Шофьорите на опашката се предупреждават, че ако нямат банкова карта, е по-добре да изчакат на паркинг, докато си набавят такава, или да потърсят обходен маршрут. Все още обаче има недобросъвестни, които пристигат на гишето без карта и така блокират движението на колегите си.

За две денонощия през граничния пункт на „вход" и „изход" са били обработени общо 2860 камиона.

От митницата коментираха още, че на граничния пункт при Силистра трафикът на камиони се е увеличил двойно за последните два дни. Това означава, че част от шофьорите избягват „Дунав мост" и преминават от там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай