Тренчев: Няма да се случи чудо на 12 май

Тренчев: Няма да се случи чудо на 12 май | StandartNews.com

София. Няма да се случи чудо на 12 май. Щом в една държава може да се подслушва премиерът, значи ние трудно отговаряме на дефиницията за държава. За съжаление перспективата се очертава доста мрачна. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев пред Нова телевизия в разговор с председателя на Асоциацията на банките Левон Хампарцумян за социалните и икономически проблеми в страната.

Огромните проблеми, които ще дойдат и след 12 май, са безкрайно трудни за решение и не е по силите на никого да ги реши сам, допълни той. „Това, което стана по площадите, е принудителна солидарност", заяви още д-р Тренчев. Според него един от най-големите социални проблеми в страната е липата на работа и ниските доходите. "Разбирам работодателите, които казват, че доходите са се вдигнали, но това е така, защото те съкратиха хора. Третият голям социален проблем е образованието и липсата на подготвени кадри за бизнеса", смята синдикалният лидер.

Всички пищим, че по-малко са образованите хора, тази пропаст се задълбочава, а рестартирането на една икономика изисква и да има хора, които да умеят да извършват определена дейност, а не да не знаят от коя страна да хваната лопатата, допълни Тренчев. Като структура на висшистите има концентрация в определени области и специалности, и пълно опустошаване в други – вече не могат да се намерят, стругари, фрезисти, например, подчерта Тренчев.

Според Тренчев духовната катастрофа предшества материалната. "Ние сме в духовна катастрофа, каквато не е имало в писаната ни история. Всички големи проблеми останаха да висят в материалната сфера – във ВМЗ нищо не се реши, в енергетиката в момента нещата са страховити", категоричен бе Тренчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай