Тръгна битката за забавачки

Класирането ще се извърши на 26 април

Тръгна битката за забавачки | StandartNews.com

София. Тръгна битката за забавачки в София. Свободните места за новата учебна 2013/2014 година бяха публикувани днес на страниците на ясли, градини и Обединени детски заведения (ОДЗ). Информацията е достъпна в Информационната система за обслужване на детските заведения (ИСОДЗ) и в от меню "Свободни места". Там може да се проверят и списъците с чакащи деца преди първото класиране по критерии за учебната 2013/2014 година, което ще проведе под граждански контрол на 26 април 2013 година.

Опашките с малчугани за прием от септември (родени през 2010, 2011 и 2012 година) са разделени на социални и общи. На първо класиране с предимство по социални критерии могат да бъдат класирани не повече от 40% деца от общия брой свободни места.

Броят на свободните места се различава от този на наличните, защото през септември ще се прехвърлят деца в същите възрастови групи, които вече са записани и посещават детското заведение. Децата, родени 2010 година в яслените групи в ОДЗ, се прехвърлят автоматично към 1-ва градинска група от септември. Има и деца, които са били приети в групите с текущ прием. Те също остават с набора си от септември.

Допълнителни свободни места при разширяване на детските заведения или строеж на нови ще бъдат обявявани, когато има готовност за прием на децата. При строеж на нови градини или разширения към вече съществуващи, родителите на всички деца в същия административен район ще бъдат уведомявани своевременно.

Кандидатите имат на разположение два месеца до датата на първото класиране за новата учебна 2013/2014 година, през които могат свободно да добавят, премахват или пренареждат кандидатурите си, припомнят от Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай