Тръгна нова версия за смъртта на Денди. Шокът е голям

Версията е на известния столичен арт и светски фотограф Русен Катански

Тръгна нова версия за смъртта на Денди. Шокът е голям | StandartNews.com

Източник: ЮТюб

Любомир Милчев-Денди се събрал с неподходящи хора няколко месеца преди смъртта си. Те му влияели лошо и по една или друга причина може да имат връзка със смъртта му. Това съобщава известният столичен арт и светски фотограф Русен Катански пред "България Днес".

Катански говори по повод втората годишнина от инцидента с Денди. В нощта на 16 срещу 17 февруари 2022 г. ерудитът с хаплив език бе открит в безпомощно състояние и в локва кръв в квартирата в центъра на София, която е делял с младия цигулар Кристофър Кем. Въпреки усилията на лекарите Денди не дойде в съзнание и почина в края на март 2022 година.

"Аз мисля, че Денди е бил почерпен, а в кооперацията, където живееше с Кристофър Кем, има едно вито желязно стълбище. И сигурно е паднал и се е ударил", каза за вестника приятелят на покойния столичен бохем, писател и ексцентрик. "Разбира се, не мога да го твърдя със стопроцентова сигурност. Възможно е да е пострадал и по друг начин", добави Катански.

По думите на светския фотограф няколко месеца преди смъртта си Денди се е откъснал от предишните си приятели. "Започна да се събира с хора, които не бяха на неговото интелектуално равнище. И нищо чудно оттам да е дошло нещастието", смята Русен Катански. Той не споменава имената на конкретни хора от новата компания на Любомир Милчев, но е ясно, че не ги одобрява и в някаква степен ги смята отговорни за трагедията на светския хроникьор.

"Най-близката му приятелка години наред беше Мери Молевска. Те излизаха заедно на светски събития, на премиери... Ние с нея много го обичахме. Опитвахме се да му обясним, че тези хора не са средата за такъв блестящ интелектуалец като него, но той не ни слушаше. Дори в последните месеци от живота си започна да напада старите си приятели за съвсем дребни неща. И те се отдалечиха от него, но продължиха да го уважават и обичат", разкрива артфотографът.

По думите му бляскавият живот на Денди тръгнал към залез, когато след развода със съпругата си Юлия Минева напуснал дома й. "Той нямаше собствен дом, наложи се да си намери квартира. Но проблемите му започнаха заради алкохола", споделя още Катански.

"Един път Денди беше поканен в много известно телевизионно предаване, но не отишъл. Почерпил се с новата си компания и не отишъл. Аз му казах, че не е постъпил правилно, но станалото вече беше станало", разказва светският фотограф.

Приятелят на намерилия смъртта си при обстоятелства, които много от неговите познати и близки продължават да смятат за съмнителни, е на мнение, че неявяването на Милчев тв студиото е основна причина за неговата постепенно изтласкване от хай средите. "Това се разчу, започнаха да не му гласуват доверие, той се лиши от доходите си... Как се прехранваше? Продаваше по някоя своя книга, но колко да изкара от това?", пояснява Русен Катански.

Фотографът на звездите вече подготвя филм за своя покоен приятел. Събрал е уникален видеоматериал и остава само да го монтира. Надява се, че ще се намерят спонсори, които да подпомогнат финансово лентата, както и преиздаването на някои от книгите на Любомир Милчев-Денди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
onlyblack
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея---- https://do.my/bluestone

Откажи
Yoana Savova
преди 2 месеца

Любомир Милчев бе уникален писател автор на 14 преиздадени книги . Защо не пишете за книгите му , за прекрасната премиера на "Класика за джентълмени" ? До кога ще ни цитирате хора,които нямат нищо общо с разследването?

Откажи