Топ оферти пълнят моловете

Подаряват блуза срещу дънки за 60 лева

Топ оферти пълнят моловете | StandartNews.com

До 70% намаление са пуснали почти всички търговски вериги в моловете в столицата, установи проверка на "Стандарт". В седмицата между Коледа и Нова година магазините за дрехи, бижута, обувки, парфюми и техника масово са свалили още по-няколко процента от цените си, за да спечелят клиенти. "Истината обаче е, че хората масово питат колко ще ни бъдат намаленията след празниците, защото знаят, че от година по европейски модел сваляме сумите с до 90%", разказа Мария, която продава в столичен мол.

Равносметката показва, че клиентите са тръгнали да пазаруват подаръци в последните няколко дни преди Коледа, за да могат да оставят нещо в чорапчето на чудатия старец. Най-печеливши от харченето за празниците се оказаха освен традиционно хранителните магазини, така и тези за детски играчки и дрехи. "Исках да купя на децата по нещичко и затова не може да чакам намаления", призна жена, която се ядосваше, че дрешките за малчугана й вече са на половин цена в сравнение с преди 10 дни. 

Търговските центрове в столицата са пълни с хора, който вече пазаруват подаръци за възрастни, а не само за децата като на Коледа.

В пследните няколко години обаче продавачите забелязват и странна тенденция - семействата не си даряват нужни неща за Коледа, а нещо символично. Така след Нова година майките и татковците можели да се насладят на спокойното и вече на половин цена пазаруване. Затова тези, които правят подаръци, обикновено купуват ваучери. "Това е истинският хит тази година. Ваучерите ги купиха преди Коледа, а сега хората ги осребряват. И успяват да си вземат много повече неща", разказаха продавачки. Те обясниха, че са хванали и нова тенденция. "Хората не искат зимни дрехи, вече са си взели всичко необходимо, сега търсят летни стоки", обясниха продавачки.

Най-нетърпеливи обаче са тийнейджърите, които от вчера са атакували магазините. За тях е истинска радост да тършуват из веригите магазини с над 70% намаление. Благодарение на промоциите например тийнейджърка се сдоби с трикотажна тениска за 8 лева, която, по думите й, си харесала по-рано, когато струвала над 20.

Сериозни отстъпки до половин цена на отделни модели предлагат и големите магазини за обувки. "Там наистина се предлага маркова стока, която с намалението е свалена почти колкото в треторазредната търговска мрежа", коментираха клиенти. При това в промоцията влизат напълно актуални за сезона кожени обувки, боти и ботуши. Летните обувки пък са с над 70% намаление. Същото важи и за късите панталонки и ефектните фланелки, които могат да се намерят за по 9-10 лева. Цветните туники със и без ръкави са по 15-20 лева. А топ с гол гръб под десет лева. Ако пък се купят дънки за 60 лева в момента, някои магазини подаряват към тях блуза. Почти всички марки парфюми сега се намират с по 50 лв. надолу. Истински удар са комплектите от лосиони, ексфолианти за тяло и тоалетна вода - по 100 лв. По-масовите марки пък се продават по 10-20 лева опаковката. Плодовите аромати са под 20 лв. За десетачка вече се намират и специални кутии за красота. Те съдържат цял продукт плюс няколко мостри. Но при следваща покупка ви носят 10 процента отстъпка.

Чантите, които само преди седмица бяха на 60-70 лева, вече са с етикет - 50 процента. Кецовете за тийнейджъри също са изгодни и са под 20 лева.

Приятелки в комбина за специални оферти

Дано не звучи заплашително, но най-голямата грешка, която може да направите тези дни, е да се озовете сам в мола. Ще пропуснете офертите "всяка втора покупка -50 процента". Е, може да си оползотворите промоцията за себе си. Но далеч по-приятно е да влезете в комбина с приятелка. Колкото повече, толкова повече. Да имате дънки за 25 лв., блузка за 18 лв. И шопинг история за поне две кафета. Не е сигурно, че така ще изхарчите по-малко пари. Но някои артикули вървят задължително в комплект. А нали се сещате, че обикновено вторият не ви е необходим. От комплекта козметика с общо 6 части ще ползвате само три, как да дадете 54 лв. за него? Но пък влезете ли в комбина, може да си разделите сметката. Плащащ 150, получаваш за 200, е фамилната оферта. Картата с отстъпка за следваща покупка също.

Рекламират промоции с SMS

Маркови дрешки на половин цена от търновския мол пазаруват болярите в дните до края на годината. Почти всички големи марки правят разпродажби ако не на половин цена, то на 30%. Маратонки, които стават за всеки ден и иначе струват над 150 лева, преди Нова година могат да се вземат за 40. Опашки няма, но тийнейджърите рекламират намаленията помежду си с SMS или по скайп. От магазините казват, че цели класове пристигат, за да се оборудват за часовете по физическо на тънка цена. Тези, които най-шумно рекламират намаленията, пък получават и бонуси от магазините. Така колкото повече клиенти заведат, толкова по-големи подаръци получават, твърдят търговците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай