Тончо e страхлив дядо

Тончо e страхлив дядо | StandartNews.com

Изгубих баща си, но спечелих внучка, споделя прочутият актьор

"Животът е крива - имаш успехи, но и тъжни моменти. Годините ми отнеха един скъп човек - баща ми, но пък дъщеря ми ме направи дядо и сега се радвам на внучка", направи своята равносметка Тончо Токмакчиев в последния епизод на токшоуто "Търси се" по bTV.

Дъщерята на актьора Таня, която живее от 4 години в Барселона, роди първата си дъщеря Сесилия на 28 май миналата година. "Като дядо той е много по-предпазлив, отколкото като баща. Когато Сесилия беше новородена, той дори не смееше да я прегръща, защото се страхуваше, че може да й направи нещо. Като дядо не е толкова смел и луд", разказа Таня. Според нея най-трудният момент в живота му е именно загубата на баща му - известния художник Ненко Токмакчиев. Той си отива преди две години на 20 януари. По това време Тончо репетира "Човекоядката" в Бургаският театър.

"Добре, че приех тази роля, защото така успях да бъда с него през последните му минути. Вечерта преди да умре стояхме на масата, пихме вино, а на другата ситрун той ме попита дали ще се върна да обядваме", спомня си Тончо тъжния ден. По план трябва да има двойни репетиции, но те се провалят и той се прибира вкъщи за обяд. "Татко влезе и каза чудесно, че съм се прибрал, и буквално след две минути почина. Не можех да направя нищо, само гледах как си отива в ръцете ми. Все едно се задави и рухна за секунди", разказва актьорът. Двамата са големи приятели. "Те бяха много близки и много си приличаха. Но той никога не показва слабост и отчаяние в този момент", сподели и съпругата на Тончо Нели. Те са заедно от години и макар жълтите хроникьори често да ги разделят, бракът им е все така стабилен години наред. "Той е отговорен и изключително чувствителен без да го показва. Много е честен и директен, което не винаги е най-дипломатичното поведение. Често е експанзивен и избухва за различни неща, но след това бързо му минава. Мен обаче, като един злопаметен рак, дълго ме държи след това. Но той се научи да се извинява", разказа още Нели. "Бракът се гради с търпение и компромиси", пък разкри тайната на семейния живот актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай