Тийнейджъри ще имат собствен бюджет за идеите си

Община Генерал Тошево залага в бюджет 2014 15 хил. лв. за Общински младежки съвет

Тийнейджъри ще имат собствен бюджет за идеите си | StandartNews.com

Добрич. Кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов и неговият заместник, отговарящ за младежките политики, проведоха среща с представители на Общински младежки съвет - Генерал Тошево, на която заедно с финансиста на добруджанското кметство запознаха младите хора с планирания бюджет за младежкия парламент, заложен в бюджета на кметството.

Местният тинейджърски парламент ще разполага, ако това бъде одобрено от съветниците на предстояща сесия за приемане на бюджета на общината, с 15 хил. лв. за реализиране на идеите си. От кметството добавят, че освен тази сума, в годишният финансов план общината залага близо 64 хил.лв. за Център за работа с деца и 105 хил.лв. за спортните клубове, като така, според общинската управа, ще се ангажират допълнително младите в общината и ги провокира да бъдат креативни и да реализират повече от предвидените свои инициативи и мероприятия.

Общински младежки съвет в община Генерал Тошево съществува повече от 10 години, като в годините тинейджърите винаги са имали възможност да вземат отношение по касаещи ги въпроси и така активно участват в местното самоуправление. От общинската власт подчертават като безспорен успех на общите действия на кметство и младите хора изграждането на многофункционална спортна площадка в градския парк през 2012 год. за над 230 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай