ТИР-ове без вериги спъват снегорините

Препоръчват водачите да не пътуват в областите Русе, Разград и Силистра

ТИР-ове без вериги спъват снегорините | StandartNews.com

Русе. Обстановка в Североизточна България е изключително тежка. ТИР-ове без вериги и неподготвени за пътуване при зимни условия блокират движението на границата ни с Румъния, съобщи Нова телевизия. Северната ни съседка периодично спира да пропуска тежкотоварните автомобили. Това пък създава хаос на българската страна и усложнява снегопочистването. От Митницата в Русе съобщиха за агенция "Стандарт Нюз", че няма опашки от чакащи автомобили.

Ситуацията в тази част на страната обаче е сериозна. Mашини на пътноподдържащите фирми непрекъснато чистят снега. Въпреки това се стигна до опашки от аварирали товарни автомобили по пътя Русе-Бяла. Заради снегонавявания е затворен за движение пътят Русе-Шумен. Участъкът ще остане затворен за всички видове автомобили до 10.00 часа тази сутрин.

Изнервени шофьори търсят обходен маршрут, по който да се доберат до мястото, до което пътуват. Заради навявания обаче остават затворени и по-малки третокласни пътища в  областта.

От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват на всички шофьори да се въздържат от пътуване в областите Русе, Силистра и Разград заради усложнената пътна обстановка - силни ветрове и снегонавявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай