Тежка катастрофа затвори Е-79, има загинал

Тежка катастрофа затвори Е-79, има загинал | StandartNews.com

Поредната кървава катастрофа стана на главен път Е-79. тежкият инцидент, при който загина един шофьор, а друг е с опасност за живота, стана след Благоевград в посока Симитли към 15,40 часа в понеделник. В района между полигона и комплекс „Монца" челно са се сблъскали лек автомобил „Мазда" и микробус „Форд Транзит". Бусът е пътувал към Благоевград, а леката кола към Симитли. Все още не е ясна причината за жестокия сблъсък. Възможно е да е заради неправилно изпреварване. При свирепия удар на място е издъхнал водачът на лекия автомобил, който е пътувал сам в колата. Сам е бил и шофьорът на буса, който е транспортиран в критично състояние в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Наложило се е да режат ламарини огнеборци, за да го измъкнат от возилото. Имало опасност единият автомобил да експлодира и затова е бил облят с вода от пожарникарите.

„Катастрофата затвори движението по шосето за Гърция. Наши колеги са на място и извършват оглед. След него и разпит на свидетели, ако има такива, ще стане ясна причината за тежкия пътен инцидент", каза шефът на сектор „Пътна полиция" към ОД МВМР – Благоевград Димо Чобанов.

Пътни полицаи регулират трафика по обходния маршрут през село Железница.

Веднага започнаха да се образуват километрични опашки и в двете посоки на движение. Водачите на леки автомобили използваха стария път Благоевград – Симитли, които минава през благоевградския квартал ''Струмско''.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай