Терзиева: Правителството ни се обръща и към малките населени места

Терзиева: Правителството ни се обръща и към малките населени места | StandartNews.com

Сливен. "По публичната инвестиционна програма на правителството тази година са отделени 50 милиона лева за малките населени места. Това е новата политика на нашето правителство, която не е правена особено през последните 4 години. Аз съм утвърдила една примерна, индикативна програма, предложена от АПИ на обща стойност, забележете, за 250 милиона лева. Нужни са 70 до 150 милиона лева да инвестираме в пътната мрежа, която от 20 години не е пипана. Това е един старт, едно начало. Вече започваме да реализираме програмата и почти всяка седмица посещавам такива пътища, във всеки регион има минимум по един такъв. Знаете, че се инвестираше и се наливаха пари само в големите градове. Това не може да продължава така, трябва да започнем да мислим и за малките населени места и това е политиката на правителството", заяви в Сливен министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

В понеделник сутринта тя откри ремонтиран участък на пътя между селата Желю войвода и Завой, който свързва Сливенска и Ямболска област.

"Петте километра са на стойност 1,6 милиона лева. Другите 15 км от ямболска страна са за 3,5 милиона лева и също са готови", каза министър Терзиева.

"Вече реализираме политиката за ремонти и рехабилитация на второкласната и третокласна пътна мрежа. За мен е удоволствие да виждам как тези пътища са готови и ремонтирани. Нещо, което не е правено години наред, пък през последните 4 години въобще", подчерта Десислава Терзиева.

"Нашето правителство продължава строителството и на магистрали. Магистрала "Струма" ще бъде готова навреме. Магистрала "Хемус", ако не са разбрали някои бивши ръководители на държавата, се проектира в момента. Никога не сме спирали да работим по нея. И ако някой казва, че днес е можел да я построи или ако го изберете, ще я построи утре магистрала "Хемус", абсолютно ви лъже. Ако някой е искал днес да я строи, да беше я проектирал до този момент. Не е имал пречка", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай