Теди Духовникова: Стефан е моята съдба

Бях почти дете, когато се влюбих в мъжа ми, споделя звездата от Народния театър

Теди Духовникова:  Стефан е моята съдба | StandartNews.com

„Стефан ми е бил писан. Той е моята съдба. Бях почти дете, когато се влюбих в него. От 18 години сме заедно“, разказа Теодора Духовникова по БНТ за съпруга си, който е съсобственик в столични ресторанти и няма нищо общо с медицината, въпреки че е син на прочутия гинеколог д-р Боян Духовников. Откакто е започнала пандемията, Духовников младши организира благотворителни кухни за хората в нужда заедно с Белослава.          

„Не бях от най-добрите ученици в Класическата гимназия. Интересуваха ме литературата, философията, латинския, историята, но не и другите предмети. Гергина Тончева много пъти ме привикваше и призоваваше да се вразумя“, призна още Теди Духовникова, спомняйки си за легендарната директорка на НГДК-а, която почина през лятото на миналата година. Актрисата сподели тъгата си и по своята професорка в НАТФИЗ Снежина Танковска, която си отиде малко след последната Коледа. Преди това двете обсъждали съвместен проект за след края на пандемията. Духовникова е категорична, че театър онлайн няма как да съществува, защото живото изкуство не може да бъде заменено от камера и екран. Сега обаче е 100 пъти по-щастлива, когато е на сцената, въпреки че зрителите са само 30 процента и въпреки страха от заразата.

„Имаше страшни моменти – колеги бяха болни, представления падаха“, върна лентата зведата от Народния театър. Тя ще се ваксинира, тъй като въпреки стреса от цялата ситуация, все пак предпочита да се довери на експертите. За спектакъла на „Поетите“, посветен на 8 март, е избрала стихотворението „Всичко“ на Блага Димитрова и още няколко творби на родни авторки.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай