Тази нощ сбъднете желание с мълчана вода

Тази вечер небето се отваря и сбъдва желания

Тази нощ сбъднете желание с мълчана вода | StandartNews.com

В българската традиция на 5 срещу 6 януари е нощта срещу Богоявление. Тази вечер небето се отваря и сбъдва желания.

За целта трябва да изпълним един стар ритуал, почитащ силата на водата като символ на Живота и Сътворението. Той е свързан с големия български празник Водици (5 вечерта, 6, 7 януари) в чиято основа е силата на водата да „помни” и преклонението пред животворството й. Тази вечер се прави мълчаната вода.

Тази вечер (5 януари), налей вода в съд – най-добре стъклен. Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и постойте така поне 5 минути.

Поздрави водата и й кажи името си на глас. Остави съда навън и се прибери. Нека водата ти остане няколко часа под небето да се „измълчи” и пречисти.

Точно преди полунощ излез отново при нея. Тогава преди Водици силата й е най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Помисли кое е най-голямото ти желание и го изречи пред водата на глас.

Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода.

И завърши с най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с кърпа по възможност бяла. Остави водата си цяла нощ навън. Това вече е наречена вода.

Сутринта на Водици, когато се събудиш първо иди при водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване. После склони чело пред водата и на глас й благодари!

Прибери я. Можеш да я изпиеш цялата или по малко, както искаш, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете – както прецениш. Тази вода ще носи енергията на желанието ти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай