Тайните на България на Моста на влюбените

Тайните на България на Моста на влюбените | StandartNews.com

Мегаизложба с тайните красоти на България събра десетки посетители. Тя бе открита за трета поредна година на Моста на влюбените до НДК.

Тракийското светилище в Мишкова нива, 40-те гробници в местността Пропада, Алботинският скален манастир, римското тържище Дискодуратера, античните крепости Кастра Мартис и Кастра ад Монтанезиум са само малка част от "скритата" история на България, която бе изложена в 58 фотоса. Снимките са част от проекта "Преоткрий България" и ще останат там до 10 май. Целта му е да покаже на хората малко известни, добре забравени или съвсем нови археологически и исторически забележителности от страната ни. Изложбата се организира от Сдружение "Културни проекти" и Агенция "Булфото". Спонсори са "София Ауто", "ХДИ застраховане" и "Шевролет България".

Научни консултанти са проф. Христо Матанов, проф. Валерия Фол, доц. Бони Петрунова, археолозите Веселин Игнатов и Константин Господинов, както и много техни колеги от Националния институт по археология с музей към БАН. Ръководител на експедицията е шефът на Булфото Евгени Димитров, а в. "Стандарт" е основен медиен партньор на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай