Тайната на опитните готвачи. Вкусна крем супа с броколи

Необходими продукти и начин на приготвяне

Тайната на опитните готвачи. Вкусна крем супа с броколи | StandartNews.com

Пригответе си лека и вкусна супа за обяд или вечеря. Освен всичко това днешната рецепта е и здравословна. Броколите са известни със своите ползи за цялостното здраве. Редовната консумация на броколи на пара намалява риска от сърдечно-съдови заболявания чрез намаляване на общото количество холестерол в тялото. Освен това този зеленчук съдържа съединения, предпазващи от рак, и не случайно се нарича суперхрана. 

Броколите съдържат каротеноиди, лутеин и зеаксантин, които според проучвания са свързани с намален риск от очни заболявания. Друга полза от зеленчука е, че може да поддържа хормоналния баланс.

След всички ползи, за които научихте, е чудесна идея да включите броколито в менюто си. Опитайте днешната рецепта и се насладете.

Необходими продукти:

300 г броколи

4 стръка аспержи

1 глава целина

2 моркова

3 картофа

1 глава кромид

лук

сол

черен пипер прах

зехтин за крутоните:

2 филийки хляб

зехтин

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да нарежете лука и да го задушите в малко зехтин в подходяща тенджера.

Другите зеленчуци - морковите, целината и картофите се почистват добре и се нарязват. Добавят се към лука заедно със стръковете аспержи.

Налива се 1 литър гореща вода. Овкусяват се със сол и черен пипер. След около 10 минути се добавя накъсаното на розички броколи и зеленчуците врат още 7-8 минути. Тенджерата се сваля от котлона и супата се пасира до хомогенност.

Най-накрая пригответе крутоните за супата като нарежете хляба на малки парчета и го полеете със зехтин. Така го запичате във фурната до хрупкавост и овкусявате с подправки.
Приятен апетит!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай