Тайната диета на Людмила Живкова

Червената принцеса разчитала на подбрано меню и един специален сок

Тайната диета на Людмила Живкова | StandartNews.com

Дъщерята на Тодор Живков винаги е предпочитала уединението. Покойната Людмила се е съмнявала във всички, като се е доверявала единствено на секретарката си Катя Чалъкова. Именно тя години по-късно разкрива някои от тайните на червената принцеса, с които се е поддържала в топ форма. 

Людмила не била чревоугодник и хапвала подбрани храни в малки количества. Но пък можела по цял ден да пие любимия си сок от пресен магданоз и мляко, който ѝ помагал да бъде здрава, енергична, със сияйна кожа и да не пълнее на стресова основа, пише Лупа. Това потвърждава и готвачът на Тодор Живков - бай Данчо. Но защо точно тази комбинация?

Доказано е, че сокът от прясната подправка съдържа вещества, които помагат за кислородния обмен в организма, както и за нормалното функциониране на щитовидната и надбъбречната жлеза. Именно тези три фактора отговарят пряко за фигурата на всяка жена. Освен това той е богат на желязо, витамини К, С, А. Благодарение на тях редовната му консумация прави кожата по-еластична, което всъщност блокира появата на дълбоки бръчки. Присъствието на магданоз в менюто е и гаранция за изчезването на петна, тъмни кръгове под очите, лунички и други пигменти по лицето, които вредят на самочувствието на всяка жена, тъй като подправката притежава избелващи функции.

За да си приготвим сок от магданоз трябва да накиснем една връзка от подправката за 5-10 минути в студена вода. Това помага растението да се освежи и да бъде по-сочно при изцеждането. Сокът на магданоза е силно действащ, затова не трябва да се пие наведнъж повече от 30-60 мл. Най-добре е да се смесва с друг зеленчуков сок, например от моркови, или с прясно мляко, както е предпочитала самата Людмила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай