Търсят следи от Лара в изоставени вили

Слух за искан откуп от 2 млн., полицаите отричат

Търсят следи от Лара в изоставени вили | StandartNews.com

София. Полицаи обикалят изоставени вили и места край столицата, където може да има следи от дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара. Те предполагат, че похитителите на 10-годишното момиче сменят къщите, в които го държат. Лара изчезна миналата седмица, след като беше отвлечена от непознати въоръжени мъже пред дома си в Бояна. Тогава беше ранен охранителят на детето. Неговото състояние се подобрява.

Униформените са разпитали вече голяма част от крими контингента в страната, защото предполагат, че някой от тях може да е бил търсен за помощ. Известни автокрадци също са били викани в сградата на ГДБОП за справка заради джипа Х5, с който беше похитено момичето.

В четвъртък майката на момичето Моника се появи в националната телевизия и помоли похитителите да върнат дъщеря й. Жената даде и заявка, че няма да вярва на полицията и поиска бандитите да се свържат с нея. Засега официална информация за искан откуп за момичето няма. В петък вечерта обаче в електронния сайт Всекиден се появи информация, че вече са били поискани 2 млн. евро откуп за Лара. Според тяхната информация в четвъртък късно следобед съпругата на Брендо - Моника Добринова, е получила есемес с инструкции откъде да вземе мобилен телефон за връзка с терористите. След като отишла на посоченото място, майката на Лара открила не само мобилен телефон за връзка, а и флашка с прикачен аудиозапис с гласа на детето си. "Мамо, плати, за да живея!", казало момичето. Никой обаче от МВР не потвърди тази информация. Има и вероятност полицаите да проверяват дали хората, поискали откупа, не са измамници. Междувременно точно в петък трябваше в съда в Милано показания да даде и Брендо. Той обаче решил да мълчи. Според тиражирана в сайтовете непотвърдена информация имало и вариант руска връзка да стои зад отвличането на дъщерята на Брендо Лара. Причината била убийството на руснак край Бургас през лятото на 2011 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай