Тапа и истерия на "Хемус" заради 114-тонна греда

Тапа и истерия на "Хемус" заради 114-тонна греда | StandartNews.com

Повече от час стотици пътници останаха блокирани на магистрала "Хемус" в съботния ден. Колите влязоха в километричен капан на третия километър от София по аутобана и не можеха да мръднат. Изнервените хора дори изключиха двигателите на автомобилите си, съобщи БЛИЦ. Част от шофьорите пък изпаднаха в истерия заради блокадата, в която попаднаха.

Причината за километричното задръстване се оказаха операция по демонтирането на 114-тонна греда от виадукт "Елешница" на магистрала "Хемус", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Експерти правят ремонт на лявото платно на аутобана в посока София. По време на сложната операция вчера обаче от съображения за сигурност беше напълно спряно движението по магистралата за повече от час до нейното завършване.

Подмяната на гредата на виадукта се наложила поради нейната нарушена носимоспособност, обясниха експертите. Цялата операция е била заснета с дрон. "Акцията бе предварителното оповестена, като гражданите бяха информирани още вчера (петък - бел. ред.), че в събота между 8 и 9 часа движението по АМ "Хемус" ще бъде преустановено. Благодарим на всички, които се съобразиха с временната организация на движение, и се възползваха от предвидените обходни маршрути", съобщиха от МРРБ.

До края на деня трябваше да бъде монтирана нова 30-тонна метална греда, без да се налага повторно спиране на движението по магистралата. На съоръжението в момента се извършва ремонт на лявото платно в посока София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай