Танов: Моите заместници не покровителстват никого

Танов: Моите заместници не покровителстват никого | StandartNews.com

София. Абсолютно сигурен съм, че моите заместници не покровителстват никого. Мога да гарантирам, че на ниво ръководство на Агенция "Митници" няма такова нещо. Това заяви директорът на Агенция "Митници" пред БНР във връзка с арестуваните митничари за участие в корупционна схема след акцията на ДАНС на ГКПП – Лесово.

Той бе категоричен, че нито един от тези служители не е назначен от него и нито един от тях не се е явявал на тест.

"Те са назначавани в различен период от време. Това, което е на пункта в Лесово, го има и на други пунктове. За тази акция разбрах в деня, в който се проведе. Получавал съм сигнали не само за този пункт, имал съм срещи с министър Бакалов да търся съдействие, среща с г-н Писанчев, срещи на по-ниско ниво. На тези срещи съм казал и каква е обстановката по границите. От гледна точна на корупционното поведение, не е добра", обясни Танов.

Той обясни, че е изредил всички пунктове, за които смята, че корупционните практики са на високо ниво. "Поискал съм на 4-те пункта да има по двама служители на МВР, докато нещата намерят отново решение. Да се твърди, че не са изиграли никаква роля тези конкурси, аз твърдя, че по мое време няма нито един служител, назначен след обаждане или ходатайство от която и да е партия. Тази престъпност е тежка за доказване. Трудно е да хванеш другата страна – шофьорът, който дава подкуп. Митницата сама по себе си не може да се справи с тази практика", допълни той.

"От МВР и ДАНС ми обещаха да работят по сигнали, които има при мен и при тях", каза още шефът на "Митници"

"С делата си хората могат да показват какво са и какво не са. Когато аз оглавих "Митниците", агенцията в продължение на 3 години имаше ръст между 8 и 11 процента на приходите. От моето идване насам съм подменил двама от шефовете на митниците – във Варна и на Югозападната митница. За мен зависи от хората по места и дали имат волята, енергията и желанието да се дистанцират от политическия натиск, който се упражнява по места", разясни той.

Танов обясни, че в последната година няма нито един проведен конкурс в системата на митниците и това отново е замърсило и е върнало системата обратно. Той е категоричен, че в митниците трябва да се върне конкурсното начало за назначаване на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай