Танов: Линчът на Октай трябва да бъде наказан

Танов: Линчът на Октай трябва да бъде наказан | StandartNews.com

София. Има достатъчно текстове в закона, по които могат да бъдат санкционирани делегатите за тази агресия. Това каза шефът на Агенция "Митници" в предаването "Нека говорят... с Росен Петров" по повод линча срещу Октай, който насочи пистолет срещу Ахмед Доган. Той посочи, че сега развръзката дали ще има наказани, е в ръцете на прокуратурата. Според Танов тази агресия, която се изля срещу младежа, ни е накарала да се зимислим какъв е истинският облик на българския политик. Каква е разликата между това, което той говори, и действията му, когато свали маската. Такова поведение е недопустимо, отсече Танов. Той бе помолен да коментира ситуацията заради 25-годишния му стаж в МВР.

Относно действията на НСО, Ваньо Танов отбеляза, че това е било политическо мероприятие. Отговорността била на организаторите, които е трябвало да наемат охранителна фирма. На въпрос дали е имало пропуск в работата на НСО, тъй като в залата е имало застрашено лице, Танов отговори: "Не мога да кажа, че има пропуски. Би трябвало тези неща да са упоменати в договора между организаторите и фирмата охранител". 

Относно реформите в митниците Танов съобщи, че заловените 7 служители с фалшиви дипломи са освободени. Проверките на тапиите обаче продължават. "В средата на миналата година бяха приети промени в нормативната уредба. Част от служителите преминаха от трудово правоотношение в държавни служители. За тези прозиции се изсват дипломи за висше образование", обясни митническият шеф. Той използва случая да поздрави подчинените си с Международния ден на митничаря, който се отбелязва на 26 януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай