Талевски за „Дякон Левски": Това е психологически трилър

Талевски за „Дякон Левски": Това е психологически трилър | StandartNews.com

Сюжетът на филма „Дякон Левски" събира много образи и истории. "Мисля, че тук става дума за един психологически трилър, с който режисьорът иска да ни покаже Левски с неговите различни обществени роли. Левски като монах и аскет, Левски като политик, като патриот и революционер, Левски като човек". Това заяви пред "Фокус" актьорът Зоран Талевски, който се превъплъщава в ролята на сръбския капитан Джукич.

Той определя продукцията като сполучлива.

„Това е дългогодишен процес на работа както на режисьора, така и на целия екип. Да не забравяме, че целият снимачен процес продължи две години", каза още той.

Относно ролята си на сръбския капитан Джукич, Талевски посочи: „Моят образ е създаден въз основа на аналогия със сръбския княз Обренович, който дава парите за създаването на първата българска легия. Моят образ е негово доведено лице в случая".

Филмът „Дякон Левски" има дълга история, а успешната му реализация, е благодарение на усилията на режисьора и целия актьорски състав. „Усещането да се снимаш в исторически филм, независимо за каква епоха става дума, е изключително интересно. Превъплъщаваш се в конкретната епоха и създаваш усещане за начина на живеене, начина на общуване, която в известна степен вече не ни е присъщ, предвид развитието на света", каза още Зоран Талевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай