Т. Димитрова и куп звезди пеят в "Глас към небесата"

Т. Димитрова и куп звезди пеят в "Глас към небесата" | StandartNews.com

3D фигурките Боби и Кели ще помагат на децата в Бургас да пресичат на пешеходна пътека

Тони Димитрова, Петте сезона, Драгомир Драганов, Теди Кацарова, Маги Джанаварова, Стефан Илчев, Стоян Митрев, Славка Калчева и Силвия ще вземат участие в петото издание на благотворителният концерт в памет на загиналите на пътя „Глас към небесата". Той ще се проведе на 29 юни от 20.00 часа в Летния театър.

Основната цел на инициативата, която тръгва от Бургас, е превенция на пътно-транспортните произшествия и поклон пред паметта на загиналите в тях.

"Промяната на поведението се случва само след промяна на мисленето. Ние се стремим с нашите инициативи да повишим отговорността на водачите, както и нетърпимостта на обществото към погазването на законите и правилата за движение", обясни Калина Крумова - автор и организатор на „Глас към небесата".

Изпълнителите, които подкрепят каузата, участват напълно безвъзмездно и не получават хонорар за присъствието си. Зрителите също влизат без да заплащат билети. Средствата, които се събират по време на концерта в кутиите за благотворителност, се изразходват чрез фондация „ Безопасни улици от Валя" за различни кампании по пътна безопасност през цялата година. С друга част от събраните до момента пари, организаторите са изградили първата и единствена в Бургас площадка за обучение по пътна безопасност.

Със съдействието на „ Трейс груп", през 2011 г. организаторите на инициативата подариха на бургазлии напълно обезопасена пешеходна пътека на едно от най-възловите места в града - Морската градина.

„С приходите от концерта и изградените чрез него партньорства можем да се похвалим с изградени от нас над 20 пешеходни пътеки в цялата страна", уточни Крумова.

В концертите „Глас към небесата" до момента са се включили изпълнители от всички жанрове и поколения - Миро, БТР, Графа, Рафи, Поли Генова, Тони Димитрова, Петя Буюклиева, Поли Паскова, Тони Дачева, Славка Калчева, Кали, Стефан Митров и много други.

С видеопослания към инициативата всяка година участват и известни личности от различни сфери. Лицата на кампанията са били Хорхе Букай, академик Антон Дончев, Христина Ангелакова, Стефан Данаилов, Христо Мутафчиев и други. През 2014 г. към инициативата се включиха и волейболните национали на България.

През 2015 г. „ Глас към небесата" получи и награда за пътна безопасност лично от Министъра на регионалното развитие и благоустройството- г-жа Лиляна Павлова. Сред приятелите и поддръжниците на събитието са и държавници на най-високо равнище-г-н Бойко Борисов- министър- председател на Република България, г-н Сотир Цацаров- главен прокурор на Република България, г-н Вежди Рашидов- министър на културата, г-жа Цецка Цачева - председател на Народното събрание, г-жа Йорданка Фандъкова- кмет на гр. София, г-жа Мая Манолова- омбудсман на Република България и много други.

Една от големите радости на организаторите и поводи за гордост е подкрепата, която са получили от партньорите си от Европейската комисия- European road safety charter. Сътрудничеството им с най-мащабната платформа на гражданското общество в областта на пътната безопасност е допълнителен стимул за тях да докажат силата на обединените си действия.

„Намаляването броя на ранените и загиналите на пътя е нелека задача, но когато зад нея заставаме всички заедно- институции, общественост, пострадали, вероятността да постигнем резултат и да спасим човешки живот е далеч по- голяма", категорична е Калина Крумова.

В подкрепа на инициативата „ Глас към небесата" и като резултат от благотворителния календар- кампания „ Един път живот" , преди концерта в Бургас ще бъдат посрещнати най- малките ни помощници в пътната безопасност- Боби и Кели.
Новите приятели на децата в града и гостите му ще помагат за навременното ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даването на предимство на пешеходците.

Боби и Кели всъщност са 3D фигури в реален размер и с визията на младежи, които ще бъдат монтирани на тротоарите, непосредствено до ключови пешеходни пътеки в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай