Свиха голям номер на проф. Рачев! Откъде дойде

Климатологът разкри с чувство за хумор

Свиха голям номер на проф. Рачев! Откъде дойде | StandartNews.com

Нова доза хумор, свързана с времето, ни поднесе проф. Рачев.

Нищо няма да вали през уикенда, обяви проф. Георги Рачев по bTV. Ще продължи да се стопля до сряда, а на някои места в събота и неделя ще има мъгла. В тази връзка климатологът припомни миналата зима, като цитира свой приятел, който му казвал: "Трето зеле слагам, нищо не става".

Алпите са пълни със сняг, нашите планини също, обясни климатологът. Има всякакви условия да започне ранен снежен ски сезон, като засега най-много сняг има на Боровец и на връх Тодорка. Там ще продължат студените температури, които ще гарантират нормалното откриване на сезона на 15 декември.

До сряда ще има затопляне, но после до петък ще вали сняг. Тогава ни очаква нова валежна обстановка с понижение на температурите.

Продължава да бъде все още топло за сезона, като в Лисабон, Париж и Лондон е по 12 градуса. Малко по-топло е на Балканите.

До 20-21 декември се очаква нормална обстановка, въпреки че декември е един от най-мрачните месеци, каза проф. Рачев. Денят е кратък и като падне мъгла, става доста потискащо. "Добре, че тогава става червеното вино", каза с присъщото си чувство за хумор метеорологът. Но въпреки това остава по-топло за сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай