Световни музиканти и ритуали

Робърт Плант вече е на чаша чай

Световни музиканти и ритуали | StandartNews.com

Те не могат просто така да изскочат на сцената

FOO FIGHTERS

Дейв Грол и колегите му правели точно това, което можем да си представим: преди да излязат на сцената, задължително пият ликьор Jägermeister, но не просто така, а слушайки Майкъл Джексън! Грол по този повод коментира: „Много групи преди началото на концерт започват да се молят на Бог да им даде най-доброто шоу в живота им. Други се събират в тесен кръг, като ръгби играчи, и крещят: “Break all!”. На нас ни са достатъчни песните на Майкъл и Jägermeister, защото Jägermeister е кръвта на Дейвид Лий Рот (вокалист на Van Halen). Ако искаш да си истински Лий Рот на сцената, тогава без Jägermeister си заникъде!"

 

ДЖОН ЛЕДЖЕНД

Звездата на неосоула пази гласа си и внимава да не изстине като застрахователен агент параноик. Никаква студена вода или, не дай боже, алкохол. Но преди всяко представление той яде пиле на грил. Така че, най-вероятно, на сцената мирише на любимото си ястие , за което момичетата в залата дори не се и досещат.

WEEZER

Фронтменът на Weezer Ривърс Куомо и басистът скот Шрайнер преди концерт хвърлят фризби. Според Куомо "то загрява ръцете, фокусира ума и ни потапя в нашия малък свят".

THE ROLLING STONES

Старите ветерани се разгряват най-трудно. Но най-капризен е Кит Ричардс. Той не излиза на сцената, докато не хапне поне едно парче овчарски пай – запеканка от агнешко и картофено пюре. И че не излиза на сцената е без преувеличение. Имало е случай, когато някой, който явно му е бил ядосан, погълнал пая на Ричардс. Музикантът не се появил на сцената, докато не му донесли нов.

LEONARD COEN

Още едно старче с особен ритуал. Коен си наливал чаша уиски, за да успокои нервите си, и изпявал мантра на латински: «Pauper sum ego, nihil habeo», докато се отправял към сцената. Което в превод означавало „Аз съм беден и нищо не умея“.

LED ZEPPELIN

Погроми в хотели, тонове наркотици и хвърляне на телевизори през прозорците е тяхна традиция. Но дори и такива малки радости рано или късно стават скучни и през годините ритуалите на Led Zeppelin ставали по-мирни. Като например Робърт Плант, който се „принизил“ до традиционната чаша чай преди шоу и постоянно гладил с ютия ризите и панталоните си - едва тогава му идвала музата за шоу.

РИАНА

От 2012 г. Риана започнала да изисква алкохол преди концерт и закуски от сорта на бисквити и зърнени храни. Очевидци твърдят, че точно преди излизане на сценатапевицата пиела водка Grey Goose с плодов сок. Но в същото време не забравяла да събере в кръг всички танцьори и музиканти, за да се помолят и повдигнат духа си преди представление. Като цяло всъщност те правят точно това, за което говори Дейв Грол.

БИОНСЕ

Певицата честно си признава какво прави преди началото на спектакъл: „Казвам молитва поотделно с всеки член на групата. А също винаги седя в масажен стол, докато ми правят макиажа, това ми дава един час мълчание и покой. Имам и специален плейлист, който слушам всеки ден. "

ЛОРД

Новозеландката Ела Мария Лани Елич-О'Конър, по-известна като Лорд, преди всеки концерт дремва и изяжда нещо леко. Според думите й тя е невероятно нервна преди шоу и само сън под "щастливото" й одеяло и пълният стомах са способни да я успокоят.

COLDPLAY

Британците Coldplay религиозно съблюдават тайнството на мимолетна тишина, преди да излязат пред тълпата. Крис Мартин го описва по следния начин: „Има един момент преди всяко изпълнение, когато всеки от нас мълчи и, без да кажем нито дума, се прегръщаме. Но, честно казано, за да бъде шоуто ни наистина успешно, са ни нужни поне осемнадесет различни ритуала. Много от тях са толкова глупави, че дори не искам да ги описвам. Като например: трябва да си мия зъбите преди шоу, в противен случай не се чувствам достатъчно красив. "

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай