Свързват губернаторите в единен портал

Свързват губернаторите в единен портал | StandartNews.com

Стара Загора. За по-добрата информираност и взаимна връзка между областните управители ще бъде създаден общ електронен портал. Това стана ясно на продължилата и в събота среща на губернаторите с членове на правителството. Оказва се, че преди време в областната администрация на Плевен са похарчени над 1 млн. лв. за eлектронна система между 4 съседни области, която обаче така и не е заработила.

В съботния ден с губернаторите разговаряха и отговоряха на въпросите им вицепремиерът Даниела Бобева, финансовият министър Петър Чобанов, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, транспортният министър Даниел Папазов.

Вицепремиерът Бобева е поставила въпроса за трагичното състояние на голяма част от гранично-контролните пунктове по сухоземните ни граници. Поддържането им е задължение на самите областни управители, те обаче не разполагат със средства и съзнателно бягат от този ангажимент, стана ясно от думите й. Много от 30-те гранични пункта имат неизяснена собственост, както върху терените, така и върху сградния фонд. От две седмици в Министерството на инвестиционното проектиране работят по изясняване на собствеността им. „От архитектурна гледна точка нашите ГКПП-та са един истински резил. Това просто не може да продължава така", посочи Бобева. Скоро тя ще внеса цялостен доклад в правителството за състоянието и поддържането на граничните пунктове.

След срещата с губернаторите вицепремиеррът Даниела Бобева се срещна с ръководствата на държавните „Мини Марица изток" ЕАД-Раднево и американската ТЕЦ „АЕS"-Гълъбово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай