Сугарев: Студентите няма да припознаят никоя партия

Сугарев: Студентите няма да припознаят никоя партия | StandartNews.com

Стара Загора. Няма шанс студентите да припознаят, която и да е от сегашните политически сили като нов месия, както навремето припознаха СДС, тъй като много добре знаят тяхната история и техния бекграунд. Това прогнозира едно от емблематичните лица на синята идея – Едвин Сугарев, който представи пред старозагорци в четвъртък вечер своята нова книга „Подли времена". Книгата съдържа текстове от началото на тази година и на практика е една публицистична снимка на ставащото сега.

"Подлите времена до голяма степен са ефект и от липсващото дясно, което загуби своя кредит на доверие", смята Сугарев. Според него студентите нямало да направят крачка от гражданското пространство в политиката, нямало да излъчат и свои политически лидери.

„Те искат повече честност, истинност, по-малко лъжа в живота ни и в живота на България, но остава големият въпрос кой ще ги представлява в голямата политика в бъдеще", добави писателят. Най-близо до студентите в момента стоял т.н. Реформаторски блок, но те не били безкритични и към партиите в него. Самият Сугарев също имал претенции към политическата хигиена на реформаторите.

„Бих попитал не се ли страхуват, че някоя кукувица ще снесе яйце и в тяхното гнездо, как се чувстват в компанията на министър от бившата тройна коалиция", попита Сугарев, визирайки очевидно Меглена Кунева, лидер на една от партии в Реформаторския блок – Движение „България на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай