Сугарев няма сили, но продължава да гладува

Сугарев няма сили, но продължава да гладува | StandartNews.com

София. „Не бих казал, че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам". Това каза в предаването „Тази сутрин" по бТВ поетът Едвин Сугарев, който гладува вече 20 дена. Той обясни, че не е добре, но няма да се откаже от своя бунт, който бе подкрепен от много други хора. Сугарев каза още, че стачката е важна и тя е знак на нетърпимост на всички хора.

Гладната стачка е свързана с 23 г. „извратен и сбъркан преход", обяснява видимо изтощеният протестиращ, и уточнява, че животът също е важен, но в него трябва да се правят и по-големи компромиси. Сугарев е подкрепян от своето семейство, неговите деца са на протестите всеки ден и го молят да спре с глада и да продължи да им бъде опора на улицата. Той обаче е твърдо решен да продължи своята форма на протест докогато има сили.

„Над България пада мрак. Имаме една абсолютно безугледна власт, която си прави каквото си иска - прави гафове, обслужва олигархията и се опитва да откъсне България от ЕС и да я присъедини към проекта Евразия на Владимир Путин", коментира Сугарев.

Поетът няма да приеме щафетна гладна стачка, стана ясно от неговите думи. Той се радва, че има последователи, но е притеснен дали няма да се появи някой, който да опита да се самозапали.

„Ние подкрепяме гладната стачка и този жест, но е по-важно да се живее и да се продължи напред. Хора като Едвин Сугарев са страшно важни в подобни времена". Това каза писателят Георги Господинов по повод решението на своя приятел на гладува. „Един човешки живот е много по-ценен от живота на едно правителство. Време е да се живее", каза още писателят и уточни, че сега не е време да си ходят интелектуалци като Едвин Сугарев, защото трудно може някой да ги замести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай