Стюардеса изумена от живота в Занзибар

Блогърката публикува 4 неща, които са я изненадали на острова

Стюардеса изумена от живота в Занзибар | StandartNews.com

Руска стюардеса, известна в социалните мрежи с публикациите си, отиде на почивка на остров Занзибар в Танзания и посочи четири неща, които най-много са я изненадали. Тя публикува своите впечатления в Instagram, пише Лента.ру.

Жената поясни, че се намира в град Стоун Таун, близо до старата част на столицата. Тя е поразена от активността на местните жители вечер и техните начини за прекарване на времето. „Тълпа местни жители се събира, за да скочи във водата от насипа направо с дрехите! Никога досега не съм виждала подобно нещо! " , сподели блогърът.

Стюардесата имала „зловещи“ впечатления от условията на живот на острова - например многобройни многоетажни сгради с прозорци, на които има решетки. Освен това рускинята била изумена от независимостта на децата, живеещи в Занзибар, и от факта, че те започват да получават образование на четиригодишна възраст.

Пътешественичката е изненадана и от способността на повечето местни жители да говорят свободно английски. „И без акцент! Те имат перфектно произношение, сякаш това е техният роден език. Оказа се, че английският, заедно с езика суахили, е национален “, каза тя.

На 2 март беше съобщено, че руски турист, който си почива в Занзибар през януари, съветва пътуващите да не „очакват страхотно обслужване“, когато пътуват до острова. Рускинята отбеляза, че в Занзибар няма рускоговорящи водачи. По тази причина тя съветва директно да се закупуват услуги, без да прибягва до помощта на посредници в  хотела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай