Студенти скочиха на окупацията

Студенти скочиха на окупацията | StandartNews.com

София. Студенти се обявиха срещу окупацията на университетите по време на среща с просветния министър Анелия Клисарова. Тя ги бе поканила, за да говорят по въпросите на образованието. "Ранобудните студенти", които окупират Ректората, обаче отказаха участие още в понеделник. Така на практика на срещата дойдоха само представители на студентските съвети в страната, които и преди дни излязоха с позиция против окупацията. "Аз съм отворена за диалог с всички", каза Клисарова.

На въпроси на медиите кого представляват, младежите отговориха, че било по-добре някой да обясни колко души представляват окупаторите на Ректората. "Защо и в Алма матер не направят референдум, за да се види колко души искат окупация", попитаха младежи.

На сайта на Софийския университет вчера се появи призив от ръководството преподавателите да запазят спокойствие и да не влизат в пререкания със студентите. Пак там се опровергава и слухът, че лектори и администрация ще бъдат пускани в принудителен отпуск. Вчера националният щаб на "Ранобудните студенти" излезе с декларация, в която отново иска оставката на правителството и разпускането на парламента, като призовава гражданите да го подкрепят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай